Распоред на Богослужби Страсна Седмица 2024

02.05 Велики Четврток: 10:00 часот, Света Василиева литургија,по литургијата Света Тајна Елеосвештение (елеопомазание за болни и изнемоштени луѓе) 18:00 часот, Читање на 12 Страдални Евангелија 03.05 Велики Петок: 18:00 часот, Изнесување на Плаштаницата и “Статии на Велики Петок” – Погребение Христово (Христовиот гроб и плаштаница ќе бидат поставени на средината на храмот украсен со цвеќе)…