ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани верници, драги браќа и сестри

Ве известуваме дека во периодот од 25 јули до 25 август поради користење на годишен одмор, свештеникот ќе биде отсутен од храмот Свети Никола – Мајнц, а со самото тоа во горенаведениот период нема да има неделни и празнични богослужби.

Храмот Свети Никола ќе биде отворен секоја недела во периодот од 11:00 до 13:00 часот.

Секако имајќи ги во предвид Вашите неодложни духовни и црковни потреби, парохискиот свештеник и неговата замена ќе одговорат на секое Ваше барање на следниве телефонски броеви:

01739 000 849 ; +38975 486 685 – Отец Константин Павлевски

0176 722 468 17 ; 01783 378 541 ; 01739 708 605 – членови на црковниот одбор

или на црковниот фесбук профил Sveti Nikola-Mainz.

Со Божји благослов

отец Константин Павлевски