Распоред на Божикни богослужби 2019

Божикни богослужби:

  1. КОЛЕДЕ – Сабота 05.01 – Вечерна богослужба со почеток од 18:00 часот. По богослужбата во дворот на црквата ќе биде запален коледарски оган, а за присутните традиционално ќе биде подготвено греено вино, ракија, костени и се останато што ќе биде донесено од страна на верниците.
  2. БАДНИК 06.01. Недела – Света литургија со почеток од 11:00 часот, а по богослужбата ќе бидат благословени бадниковите гранчиња. Исто така по литургијата ќе има заеднички посен ручек во црковните простории.
  3. БОЖИК 07.01. Понеделник 07.01 – Света божествена литургијата со почеток од 11:00 часот.
  4. 2 ден Божик Вторник 08.01. – Света божествена литургијата со почеток 11:00 часот

Христос се роди!
Навистина се роди!